Üniversiteye yeni geçen öğrencilere 10 altın tavsiye!

Reklam ve Pazarlama Zirvesi’18 Ekip Seçim Toplantısı
3 Ekim 2017
Zaman Yönetimi & Erteleme Hastalığı
22 Ekim 2017
Hepsini Göster
Her yıl 1 milyonu aşkın öğrenci üniversiteyi kazanıyor. Bunlardan bazıları istedikleri bölümde okumanın mutluluğunu yaşarken, bazıları ise ne yazık ki hayallerine en yakın bölümü seçmek zorunda kalıyorlar. Her iki öğrenci profili için de ortak bir nokta var. O da şu ki; artık üniversiteye geçen tüm öğrenciler 4-5 senelik eğitim süreci boyunca bir yarışın içindeler. Çünkü artık günümüzde iyi bir iş sahibi olmanın yolu, sadece iyi bir üniversiten mezun olmak değil, aynı zamanda üniversite sürecinde kendini çok iyi geliştirmekten de geçiyor. Biz de İşletme Kulübü olarak sizler için faydalı olabileceğini düşündüğümüz aktiviteleri toparladık.

1) Bir lisan bir insan!

Günümüzde birçok üniversite programı İngilizce eğitimi vermekte. Global bir işin parçası olmak gibi hedefleriniz olmasa bile günümüzde İngilizce’nin önemi çok büyük. Yazma becerileri dışında kendinizi konuşma alanında da geliştirmeniz gerekiyor. Bu yüzden üniversiteye geçer geçmez okulunuzun anlaşmalı olduğu öğrenci değişim programlarını araştırabilirsiniz ya da Work and Travel gibi öğrencilere Amerika’da çalışma imkanı veren programlara başvurabilirsiniz.Eğer imkanlarınız bunlara elverişli değilse bol bol İngilizce kitap okumanızı,korkusuzca konuşmayı denemenizi öneriyoruz.Eğer dil öğrenmeye karşı bir ilginiz ve yeteneğiniz olduğunu düşünüyorsanız Türkiye’de de düzenlenen konuşma kurslarına gidebilirsiniz. Bu kurslar genelde‘ BlaBla Exchange Language adı altında düzenlenen programlardır. 2. yabancı dili öğrenmek isteyen kişilerin bir araya gelerek kendi bildikleri dilleri öğretirken, yeni bir dil öğrendikleri programlardır. Ücretsiz olması bir çok öğrenciye pratik yapmakta imkan tanımakla beraber katılmanız için tek yapmanız gereken Facebook üzerinden etkinliği takip etmek.

2) Öğrenci Kulüpleri

Artık işverenlerin işe alım aşamasında en çok sorguladığı şeylerden biri olan öğrenci kulüp aktiviteleri, Sizlere takım olarak çalışmanın ne olduğunu öğretirken aynı zamanda kendinizi geliştirmeniz açısından birçok sorumluluk verir. Stajyer olarak çalıştığınız yerde bile kriz yönetimini deneyimleme olasılığınız az iken, öğrenci kulüpleri size nasıl kriz yönetebileceğinizi öğretir. Aynı zamanda üniversite hayatınızı neşelendirerek keyifli vakit geçirmenize olanak sağlar.

3) Staj…

Staj sizlere okuduğunuz bölümü daha yakından tanıma şansı verirken aslında derste öğrendiğiniz bir konuyu pekiştirmenize yardımcı olur. Bu yüzden yapabildiğiniz kadar fazla staj yapıp kendinizi geliştirmenizde yarar var.

4) Sivil Toplum Kuruluşuna üye olun.

Sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak iyi şeyler yapmak sizleri motive eder ve iyi hissetmenize sebep olur.

5)Gündemi takip et!

Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de vatandaşların sadece %20’si gazete okuyor veya bir dergi takip ediyor. Bir üniversite öğrencisi olarak çevrenizde neler olduğunu farklı açılardan yorumlayabilmelisiniz. Bu yüzden gündemi takip etmeli,etrafınızda neler olduğundan haberdar olmalısınız.

6) Network

Network’un kelime anlamı : Tanışma ,Tanıştırma ve Tanınma Sanatı.. İş hayatındaki en önemli faktörlerden biri olan network’un önemi her geçen gün artmakta. Aslında günlük yaşantımızda çoğumuz farkında olmadan bu kavramı kullanıyoruz. Her gün farklı farklı alanlarda çalışan farklı pozisyonlardaki insanlarla tanışıyoruz. 1967 yılında Stanley Milgram tarafından bir teorem ortaya atıldı. Bu teoreme göre herkesin birbirine 6 aşama uzaklıkta olduğu ortaya çıktı. Bu 6 aşamayı atlamanın en etkili yollarından biri ise sosyal ortamlarda bulunmak, öğrenci kulüplerinde yer almak, ilgi ve yeteneğinize yönelik toplulukları takip edip o konular hakkında bir ekiple beraber sorumluluk almaktır.

7) İlginizi ve yeteneğinizi keşfedin!

Üniversite dönemi aslında kendinize yaptığınız bir yolculuktur. Bu yolculuğun verimini arttırmak için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri ise kendi ilgi ve yeteneğinizi keşfedip bu konuda kendinizi eğitmek olacaktır.

8)Sanatsal aktivitelerde bulunun.

Yapılan araştırmalara göre 5 üniversite öğrencisinden 4’ü tiyatroya, operaya gitmiyor; resim ve fotoğraf sergilerini takip etmiyor. Sanatsal aktivitelerde bulunmak yaratıcılığınızı arttırır.

9) Sakın unutma, seyahat etmek de okumaktır! C. Nooteboom

Seyahat eden insanlar bilgiyi, kültürü bizzat yerinde görür. Yeni yerler gören insanlar kendi sınırları dışına çıkarak farklı düşünmeye başlar. Gördüğü her kültürden kendine bir şeyler katar. Bu yüzden imkanınız el verdiği kadar gezin.

10) Kararlı olun!

Yukarıda saydığımız tüm maddeler aslında bu madde olmadan eksik. Çünkü kendinize koyduğunuz hedef konusunda kararlı ve hırslı olmadığınız sürece saydığımız maddeleri gerçekleştirmeniz çok zor olacaktır.Bu yüzden önce hayalinizi kurun daha sonra onun yolunda kararlı olun.

Comments are closed.

İ.Ü. İşletme Kulübü olarak 1983 yılından bu yana “Kariyerine Giden En Kısa Yol…” sloganıyla birçok alanda hizmet veren Türkiye’deki ilk ve tek ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ne sahip kulübümüzün özel tasarım hoodie ve t-shirtlerini sizlere sunuyor olmanın müjdesini mutlulukla veriyoruz! 🥳 İ.Ü. İşletme Kulübü özel tasarım hoodie ve t-shirtlerini edinmek isterseniz aşağıdaki linkten Kampüs Giyim web sitesini ziyaret ederek satın alabilirsiniz. 🛍

https://kampusgiyim.com/magazalar/istanbul-universitesi-isletme-fakultesi-isletme-kulubu